Отворена дискусија „ОПШТЕСТВЕНА ИНКЛУЗИВНОСТ НА РАНЛИВИТЕ КАТЕГОРИИ ГРАЃАНИ ПРЕКУ ОБРАЗОВАНИЕ“

МИТ Универзитет - Скопје како општествено одговорна, инклузивна и мулти – културна високо образовна институција, со особена чест и задоволство Ве поканува да присуствувате и бидете дел од отворената дискусија на тема „Општествена инклузивност на ранливите категории граѓани преку образование“ чија цел е подигнување на свеста за значењето на образованието на ранливите категории на граѓани и нивна инклузија во општеството. 
 
Датум: 04.09.2017
Место: МИТ Универзитет – Скопје, Плоштад Македонија (Сити Галери), Амфитеатар 1 
Почеток: 10:00 часот

АГЕНДА

09:30 – 10:00 Регистрација на гостите 
10:00 – 10:10 Свечено отворање - Билјана Апостолова, генерален директор на МИТ Универзитет 
10:10 – 10:20 „Значење на инклузивноста во образовниот процес за ранливите категории на граѓани“ - Самка Ибраимовски, министер без ресор 
10:20 – 10:30 „Активности за поддршка на образовните институции за инклузија на ранливите категории на граѓани во образованието“ - Министерство за образование и наука 
10:30 – 10:40 „Социјална помош на ранливите категории граѓани при вклучување во образовните процеси“ - Мила Царовска, министерка за труд и социјална политика 
10:40 – 10:50 „Добри примери и практики во земјите од ЕУ за инклузија во образованието“ – Софи Беумот, програм менаџер, делегацијата на ЕУ во Р. Македонија 
10:50 – 11:00 „Иницијативи, поддршка и идни приоритети за инклузија на ранливите категории“ – Надир Реџепи, извршен директор, Ромски образовен фонд  
11:00 – 11:10 „Проблемите со кои се соочуваат ранливите категории на граѓани за вклучување во образовните процеси“ - Билјана Дуковска, Претседател на македонска платформа против сиромаштија 
11:10 – 11:30 - Прашања и дискусија 
11:30 – 12:30– Коктел    

Студенти

0

Предмети

0

Вработени

0

Локации

0